maanantai 8. syyskuuta 2014

Päivä yksi

Kaikki seikkailut taitaa alkaa Helsinki-Vantaalta.



Hyppäsin aamulla lentokoneeseen ja täällä ollaan, Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa. Jos joku haluaa päteä, oikea lausuntamuoto on E-DIN-BÄR-RA, tai jotain sinnepäin. Lausutaan mielellään lujaa ja terävästi... kaikesta päätellen. ;)

Tulin tänne opiskelemaan. Brittien koulutussysteemi on tällaisen pohjoismaisen taulapään näkökulmasta aavistus monimutkainen, joten palataan tähän myöhemmin. Linja on MA Performance Costume ja se on sellainen niin kutsuttu Taught Masters Degree.

Toitottelin jo yhdelle jos toisellekin, että ajattelin tsempata etenkin tuon sosiaalisuuden suhteen. Super super fun!!! Ettei sitten tarvitsisi ihan koko vuotta omissa nurkissa murjottaa. Tää ei nyt tosin ihan vakuuta, sillä juuri tälläkin hetkellä olisi tarjolla "Postgraduate Speed Networking Event", jossa voisi

"Network, make new friends and meet new Postgrad students from across the University. Start building that social network that will sustain you through the year."

Kyllä, kuulostaa aivan liian iloiselta ja hyödylliseltä neljän tunnin yöunilla ja kuuden tunnin matkustamisen jälkeen...

MUTTA, mä tsemppasin lentokoneessa. Siellä keskustelin Seattlesta kotoisin olevan rouvan kanssa. Hänen Helsingin-matkastaan oli jäänyt parhaiten mieleen alasti mereen juoksut suomalainen keski-ikäinen mies. Rouva huomautti, että onneksi hän oli nähnyt miehestä vain sivu- ja takaprofiilin.

Syyskuisesta Hietsusta takaisin Edinburghiin... sain sentään roudattua itseni Rehtorin Tervetuliastilaisuuteen McEwan Halliin.





Ykkösestä kymppiin tylypahka-aste hipoi yhdeksikköä. Musiikkina kuultiin urkuja ja puvustus oli teemaan sopivan mahtipontista. Yleisöä oli tupa täynnä. 





Tilaisuuden pointtina oli tietenkin oman navan hehkutus (no, oikeasti se todella oli rehtorin  yms. muiden henkilöiden tervehdys uusille opiskelijoille. Näihin sisältyivät myös esim. vararehtori, sekä opiskelijayhdistys EUSAn puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.)

Alkuun palkittiin kaksi Kansainyhteisön kisoissa menestynyttä opiskelijaa (ja muistutettiin, että Edinburghin yliopisto on Skotlannin parhaiten menestynyt yliopisto urheilun saralla.) Sitten muistutettiin, että Edinburghin yliopiston maailmanranking on 20 parhaan joukossa (allekirjoittanut huomauttaa, että erilaisia ranking-listoja taitaa olla kymmeniä... tämä siis vain parhain sijoitus.) Ja vielä, että Edinburghin yliopistosta on valmistunut merkittäviä henkilöitä Alexander Graham Bellistä Sir Arthur Conan Doyleen ja J.K. Rowlingiin. Unohtamatta Charles Darwinia! 

Yhteistä suurimmalle osalle näistä enemmän ja vähemmän merkkihenkilöistä onkin se, että ala, jolla he ovat menestyneet, on ollut jokin aivan muu kuin se, mitä ovat yliopistossa opiskelleet (Darwin opiskeli esim. lääketiedettä.) Sanoma tässä puheessa siis olikin pitää vaihtoehdot avoinna.


Nyt ajattelin löhötä sohvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti