torstai 20. elokuuta 2015

Edinburgh Festivals

Nyt kun vihdoin on (mukamas) aikaa tehdä muutakin kuin ommella, askarrella tai istua InDesignin ääressä, olen tehnyt sellaisen huomion, että turistit ovat vallanneet kaupungin. Positiivinen asia kuitenkin on se, että tuota hitaasti kaduilla etenevää, isoina joukkoina kulkevaa massaa on liikkeellä haitaksi asti vain aurinkoisina päivänä. Praise the lord for the Scottish weather! Onneksi aurinko paistaa vain pari kertaa viikossa, yleensä silloinkin vain puoli päivää.

Royal Mile aivan linnan kupeesta.

Performanssia Grass Marketilla.

Elokuuta kutsutaan täällä termillä "Festival Season". Suurin festivaali on esittävän taiteen ilotulitus Edinburgh Fringe Festival joka kestää koko elokuun. Tämän lisäksi on mm. Edinburgh Art Festival (jonka osana meidän Degree Showtakin markkinoidaan), jonkinlainen Book Festival sekä Edinburgh Tattoo, joka siis on sotilasmusiikkifestivaali. Niimpä, kaikkea sitä.

Täällä ollaan kovasti ylpeitä siitä, miten Edinburgh avautui maailmalle 1700-luvun lopulla ja yhtäkkiä pienestä, likaisesta, ylikansoitetusta muurien ympäröimästä kaupungista tuli maailman paras paikka elää (okei, ehkä liioittelen hieman). Mutta voin kertoa että kaupunki näyttää aikalailla taantuneen tuohon tilaan näin elokuun ajaksi.

Autenttista turistiviihdettä Royal Milella.

 (Tämä kuva oli pakko laittaa hassujen ilmeiden takia!)

 Onhan tämä vähän tämmöistä suomalaisen kurnutusta, mutta kun niin vain olisi kivaa kävellä paikasta A paikkaan B ilman että joutuu pujottelemaan koko ajan turistimuurien välistä. En valehtele kun sanon, että jokaiseen kävelymatkaan täytyy lisätä 10 minuuttia näin elokuussa. Ja kaikista ironisinta tässä on se, että ohjelmaa on todella niin paljon tarjolla, että elämä on helpompaa kun vain menee kotiin ja sulkee oven.
 
Alien vs. Predator -viihdettä.

Sirkustaiteilua.

Julistepönttö Royal Milella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti