tiistai 23. syyskuuta 2014

Asumisjärjestelyistä

Mä asun siis käytännössä yliopiston asuntolassa. Se ei tule todellakaan halvemmaksi kuin vaikka porukalla vuokrattu huoneisto, mutta no... se on sata kertaa helpompi järjestää, etenkin jos ei satu asumaan Briteissä ennen koulun alkua. Ja vuokraan sisältyy netit, vedet ja lämmöt.

Tosin tämä järjestely on nyt kyllä osoittautunut hieman haastavammaksi kuin aluksi tuli kuviteltua.

Mulla on siis huone upouudessa yliopiston rakennuttamassa asuntolassa lähellä Holyrood Parkkia. Tää upouusi rakennus tosin on "vähän" jäljessä aikataulusta, joten mä asun tällä hetkellä kahden tulevan kämppiksen kanssa huoneistohotellissa vastakkaisessa päässä kaupunkia.

Nykyinen asuinsija (kuvassa taustalla) kivalla alueella

"Luxury five star development"

Niin siellä nettisivuilla lukee. Kuvailisin tätä tosin pohjoismaisin standardein sellaiseksi aika peruskauraksi.Tänään oltiin esimerkiksi jälleen ilman lämmintä vettä, kunnes saatiin joku respasta kiinni ja korjaamaan meidän boileri. Selvisi, että siitä oli paineet laskenu ja asia on nyt korjattu. Syy tähän paineenlaskuun kuulema oli, että "niin vaan aina välillä käy." Selkeesti viiden tähden boileri.

Meillä on kyllä kolme tv:tä; yksi olkkarissa, yksi "master bedroomissa", jossa mun kreikkalainen kämppis asuu (sillä on myös oma vessa... reilua niimpä.) ja yksi keittiössä. Se tosin on ihan turha, koska sen kaukosäätimessä ei oo pattereita.

 Meillä on myös vessassa lämpöpatteri, mikä ei todellakaan oo itsestään selvää tässä maassa. Sekään tosin ei ole päällä. (Ai niin, ja vessan katosta tippuu maali.)

Mun huoneenikaan ei ole ihan hirmuisen kätevä, koska siellä ei ole oikeastaan muuta kuin yksi valtava sänky ja pieni vaatekaappi (ja ihan helkutisti tavaraa.)

Keittiö.

Ihan mukavahan täällä on asustella, ei siinä mitään. Meillä on iso keittiö ja olkkari, pyykinpesu- ja astianpesukone, silitysrauta... siivoja käy joka päivä. Toiset kärvistelee hotelleissa ilman keittiötä tai pyykinpesumahdollisuutta. Mutta on niitä käytännönongelmia.

Terveydenhoitajalla pitäisi rekisteröityä, mutta se nyt ei onnistu, kun sä et asu pysyvässä osoitteessa. PS. Koulun oma terveysasema on jo täyteen buukattu, mene rekisteröitymään muualle jonnekkin.

Me voidaan avaa sulle pankkitili tän yliopiston antaman "sinä asut tässä ja tässä osoitteessa" lausunnon perusteella, mut sä et kyl voi saada korttia tai tunnuslukua, ennen kun sä asut oikeesti tässä osoitteessa... sitä korttia kun ei voi noutaa täältä eikä postittaa muualle. Ja jokaiselle pankkivirkailijalle joudut joka kerta sitten selventämään, miksi sinulla on tällainen ongelma.

Puuh.

Jes, iloisia kuvia loppuun; asioita, joita ehkä tarvitset, ehkä et tarvitse (tai olisit edes voinut vähän miettiä, ennen kuin ostat), mutta ostit kuitenkin. Tää tulee varmasti olemaan mun äitini lempi osio...

Viikon ykkösenä ehdottomasti harmaat collegehousut pinkillä Darth Vader printillä (Primark; köyhien ja kaheleitten luvattu ostosparatiisi!)


Kakkosena muoviakin muovisemmalta tuoksuva My Little Pony -penaali (Poundland; paikallinen euronkauppa kaikille köyhille ja kaheleille!)



Kolmosena glitterkantinen hiton hieno muistivihko (Paperchase; vihkot eivät ole ikinä näyttäneet niin hienoilta!)


Ja nelosena pöllökuvioinen muovista valmistettu "termos"muki, jossa ei juuri muuta termosta ole kuin kansi. (Primark; helvetin halpaa)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti