torstai 11. syyskuuta 2014

Fresher's Week

Täällä on todellakin meneillään "Freshers Week", eli yliopiston uusille opiskelijoille tarkoitettu biletys/perehdytys viikko. Edinburghin yliopistolla on kaiken kaikkiaan kirjoilla noin 33 000 opiskelijaa, joten aika paljon on myös tapahtumaa ja tekemistä... mut mä oon ainakin aivan pihalla, mitä missä ja monelta.

Mulla on kyllä sellainen kiva äppi puhelimessa, joka vastaa jokaiseen näistä kysymyksistä. Se on niin hifi, että siinä pystyy kokoamaan ihan ikioman aikataulun jokaselle päivälle. Ainoa ongelma on, ettei mulla ole vielä paikallista puhelinliittymää, eikä siis nettiä. Joten se siitä äpistä... toimii kaikkialla paitsi liikeellä.

Tietysti ongelman voi ratkaista kävelemällä kahvilaan. Tänään päädyin esimerkiksi tosi hip fiilinkiseen Brew Lab "artesaani" kahvilaan, josta ei löytynyt A) Wi-fiä eikä B) tummapaahtoista kahvia. Kahvilan anti oli siis käytännössä överi-hinnoiteltu juhlamokka.

Sen verran otin Freshers Weekistä irti, että lähdin tänä aamuna Festival Theatreen kulissien takaiselle kierrokselle. Festival Theatre on siis kaupungin (ehkä jopa Skotlannin) isoin teatteri, mutta siellä ei itse tehdä tuotantoja, vaan kaikki tuodaan muualta. Lähinnä siellä siis vierailevat isot teatteri-, baletti- ja oopperatuotannot Briteistä ja maailmalta.

Oli aika siistiä. Teatterin julkisivu on melko moderni, mutta itse teatteri on rakennettu alunperin 20-luvulla, kun edellinen paloi poroksi.


Sisältä mainitsemisen arvoista on, miten valaistus yms. tekniikka on "piilotettu" suurimmalta osin katon sisään ja tarpeen vaatiessa nuo kuvissa näkyvät kolot voidaan jopa peittää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti