maanantai 15. syyskuuta 2014

Maanantaipostailua

Viikonloppu kului lähinnä tarpeellisten asioiden hankkimisessa, a.k.a shoppaillessa. (Uudet hienot lenkkilenkkarit, jei!)


 Siitä seurasikin muutamia iloisia huomioita:
 -ostoskatujen takana olevassa ostoskeskuksessa on Ruotsin Tiimari TIGER. Hassua pientä roinaa siististi hyllyihin aseteltuna, jee!
 -meidän koulussa on aika kiva, pieni mutta suuri, taidetarvikekauppa, josta saa ihan mitä vaan. Jee!
- ja, että Marks&Spencerillä on aivan val-ta-va alusvaateosasto ja aivan sairaan päheet sovituskopit.


Mutta ei hätää, viime viikon iloinen joutilas meno ja kaunis sää, onkin tässä maanantain kuluessa vaihtunut p*skaan säähän ja typeriin käytännön ongelmiin.

 Meidän olkkarin linnanäköala viimeviikolla (nuo harmaat rakennukset horisontissa on Edinburgh Castle)...

 ...ja tänä aamuna. Ei näy linnan linnaa.

 Käytännön ongelmista ei oikeasti pitäisi olla kauhean yllättynyt. Ennen kuin täällä voi elää pienessäkään mielenrauhassa, pitää ymmärtää, että asiat vain hoidetaan täällä eritavalla.

Miksi rakentaa taloihin kalliita kaksilasisia ikkunoita, kun voi vain vuorata kylmän lattian kokolattiamatolla ja pukea talvella vaatetta päälle? Sama lopputulema, eikö?

Joku päivä mä kokoan tänne vielä gallerian kaikesta, mikä täällä on aivan nurinkurin, liikenteestä lähtien. Nää saa vaan selkeesti jotain kiksejä siitä ja se on oikeesti ihan fine. Jos on kivempaa, että 5 pennin kolikko on 20 pennin kolikkoa isompi niin siitä vaan. Ei mitään logiikkaa, mut mitäs sitten.

Mutta se, että mä en voi tässä "pankkimaailmankeskuksessa" maksaa lukukausimaksuani tilisiirtona tililtä A tilille B, aiheutaa jo hieman harmaita hiuksia. Mä voin kyllä maksaa sen debit-kortilla toimistossa (jos mun nostorajani olisi vaikka öö... 10 000 euroa? Ei joo taida olla.) Tai luottokortilla (niin... silläkään ei taida päästä aivan tarpeeksi korkeelle) Miten olisi shekki, sekin kävisi? Shekki!!! Ei mulla ole mitään shekkivihkoa..? Suomessa on käytetty shekkejä sillon kun Kekkonen oli presidentti!

Tänään oli myös eka ihan oikea koulupäivä. IIKS. Jännitti niin paljon, että sain eilen flunssan, joten olin aikalailla superpihalla kipeän kurkkuni kanssa. Meitä on todellakin kokonaiset kolme puvustusopiskelijaa, ja nää kaksi muuta suorittaa MFA:ta eli kahden vuoden pituista tutkintoa, kun itse kykin täällä vaan vuoden. Oon ehkä jälleen missannu jotain, mutta vuoden tutkinnossa (Master of Art) on kolme lukukautta (syksy, kevät, kesä) ja maksetaan vaan yhdestä vuodesta, kun taan Master of Fine Artissa on neljä lukukautta (syksy+kevät x2) ja maksetaan kahdesta vuodesta. Yksi lukukausi eroa, toinen on tuplasti kalliimpi (?)

Joo... kyllä ne sitä kahden vuoden tutkintoa ehdotti mullekin tänään, mutta... nyt ei kyllä toista kymppitonnia mistään perseestä aleta repimään, hitto sentään. Sairasta.

Loistavaa tässä kolmen ihmisen ryhmässä on tietenkin se, että tää toinen tyttö on todellakin sieltä Kanadasta ja toinen täältä huudeilta, joten oon selkeesti se ainoa englantia ihan omilla ääntämyksillä sönköttävä ulkomaalainen, joka ei tajuu mistään mitään. Tosi siistiä. Joukosta erottuminen on aina plussaa.

Kerroinko jo, että me ollaan kampuksella sellaisessa rumassa 70-luvun betorakennuksessa, jossa kerrokset on "numeroitu" kirjaimin? Joo, todella sekavaa. Alin kerros taisi olla N, joten tää "numerointi" ei ees ala A:sta. Semmosta.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti